Cuida la teva mascota per passar un feliç estiu

Durant els mesos d’estiu la teva mascota té unes necessitats específiques que has d’atendre, com protegir-la dels paràsits o de les altes temperatures. A Clínica Veterinària Marcel Gustà de La Garriga sabem que la prevenció de la leishmània i d’altres malalties parasitàries en els animals de companyia és important, tant com tenir tota la documentació en regla si viatgeu fora junts.

La prevenció dels paràsits en la teva mascota

Estigues alerta i aplica les cures necessàries davant el risc de picades a l’estiu. Les elevades temperatures aviven l’activitat dels insectes portadors de malalties greus. Parlem, per exemple, de la leishmaniosi canina, l’ehrlíchia o de la malaltia de Lyme, transmesa per la picada de paparres, i que també pot afectar a les persones.

Recorda que hi ha repel·lents per lluitar contra els paràsits, molt necessaris si pretens viatjar amb la teva mascota. T’aconsellem collars, pipetes o pastilles que t’ajudaran a desparasitar al teu animal de companyia. 

Tot a punt per viatjar amb la teva mascota

Portar la documentació al dia és fonamental abans de viatjar amb la teva mascota. Si el teu lloc de vacances no és a Catalunya, has de saber que necessitaràs vacunar la teva mascota de la ràbia. És aconsellable vacunar la teva mascota amb l’heptavalent i de la leishmaniosi, per a més protecció. Tampoc has de descuidar la seva identificació amb microxip i la placa del collar. És en aquesta època de l’any quan es produeixen més robatoris i pèrdues de mascotes. A la nostra clínica veterinària de La Garriga t’ajudarem també amb l’obtenció del passaport en el cas que passis les teves vacances fora d’Espanya.

Recomanacions per a la calor extrema

Has de tenir en compte que l’exposició perllongada al sol pot ser perjudicial per a la teva mascota. Especialment, si es tracta de les hores del dia en què els raigs ultraviolats actuen amb més potència. Per això és important evitar els passejos en hores de màxima calor, també a la ciutat perquè l’asfalt calent fa malbé les potetes. A més, eludeix els espais poc ventilats i augmenta la seva dosi d’aigua i els seus banys. Un bon truc perquè no passi massa calor és refrescar el seu pelatge de manera habitual. Vine a veure’ns i prepararem un pla de dieta específic per al teu company.

Vine a visitar-nos al nostre centre veterinari de La Garriga i t’ajudarem a donar-li un bon estiu a la teva mascota. No posis en risc el seu benestar i garanteix unes bones vacances.